21/5/09

RECOMANACIONS DE LA SETMANA

18/05/2009

Comença a ser un costum això d'anar tard...

LA PAPALLONA NEGRA d'Antoni Pladevall

La papallona negra narra la relació amorosa apassionada i absorbent entre en Jordi, l'hereu de Can Montalà, una casa pairal molt antiga de la Catalunya interior, i la Martina, una estudiant universitària de Barcelona d’una bellesa inquietant. A la primeria d'una tardor sense pluges, tots dos es coneixen perquè ella passa un cap de setmana amb unes amigues en un dels allotjaments que la família Montalà ha inaugurat a la vella pallissa del mas.

Les aventures personal i familiar -la celebració de la intimitat d'alt voltatge eròtic de la parella protagonista, i el negoci de l'agroturisme com a complement de les activitats agràries i ramaderes- segueixen rutes diferents, de manera que el benefici i la pèrdua, la felicitat i el turment, el fulgor i la ruïna s'alternen en aquesta novel•la sobre la bellesa tràgica, alhora metàfora de l'enfonsament definitiu d'un sistema de vida rural que havia persistit durant moltes generacions.



HORES PROHIBIDES de Núria Martí

Una precisió mesurada, una elegància literària única i una tècnica narrativa sorprenent ens demostren que ens trobem davant d'una jove promesa en català. A principis de segle XX, una dona jove viu una passió prohibida, un enardiment que no havia sentit mai abans i que la trasbalsa tota. On la conduirà aquest amor? Quan la seva vida fa un gir inesperat, haurà de ser valenta per tirar endavant. Religió, sexe, sentiment i dolor marquen l'existència de la Caterina en una època en que les emocions es callaven i els pecats mataven.


Pels mal pensats que esteu comparant les dues novel·les que parlen d'històries d'amor apassionades... tranquils, és causa i efecte de la primavera, no tinc cap novetat per explicar!

Salut i bones lectures!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada